close
FashionLifeStyleTravel

Bόλτα στις πιο ομορφες χριστουγεννιατικες βιτρινες του κοσμου

christmas-cover-4

Είναι φανταχτερές, έχουν ιστορίες να διηγηθούν και θυμίζουν κινηματογραφικά παραμύθια παιδικών χρόνων. Οι βιτρίνες του κόσμου ντύθηκαν, στολίστηκαν και υποδέχονται γιορτές και όνειρα που έχουν το -ανυπόφορα γλυκό- άρωμα των Χριστουγέννων.

Ταξιδέψτε στις, Χριστουγεννιάτικα στολισμένες, μητροπόλεις του κόσμου μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις πιο όμορφα στολισμένες βιτρίνες του πλανήτη.

Εικόνες από πολυκαταστήματα όπως τα Macy’s, Tiffany’s, Saks Fifth Avenue, Bloomingdales, στην αντίθετη όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, αλλά και Selfidges, Fortnum & Mason, στο Λονδίνο, καθώς και Printemps στο Παρίσι (και άλλα βεβαίως) μας μεταφέρουν τόσο ζωντανά όσο ίσως λίγες φωτογραφίες θα μπορούσαν το κοσμοπολίτικο πνεύμα της μεγάλης γιορτής. Ένα νοερό-φωτογραφικό- ταξίδι στον πλανήτη όπου χιόνια, καμπαναριά, τζάκι και ζεστά ροφήματα μπλέκονται με την ύλη.

 

harvey-nichols-2
harvey-nichols-1

Harvey Nichols 

Το δράμα της ιταλικής Αναγέννησης έχει εμπνεύσει την τελευταία εορταστική βιτρίνα του Harvey Nichols στο knightsbridge του Λονδίνου.

harrods_and_burberry_christmas_window_2016-1
harrods_and_burberry_christmas_window_2016_01
Harrods, London

Για πρώτη φορά το  Harrods, το πολυκατάστημα πολυτελείας έχει συνεργαστεί με το Burberry προκειμένου να δημιουργήσει τις εορταστικές βιτρίνες του.

holiday-windows-bloomingdales-cr-courtesy

Bloomingdale’s, New York City

Για το θέμα της φετινής χρονιάς “ΦΩΣ“,  Bloomingdale’s προσέλαβε οκτώ εικαστικούς καλλιτέχνες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό , μοναδικό στο είδος του, πολυέλαιο.

bergdorfgoodmanholidaywindows_christopherpostlewaite_015-770x513

Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman γιορτάζει 125 χρόνια, στην Πέμπτη Λεωφόρο, και μέσα από τις ονειρικές  οθόνες του μεταφέρει τους επισκέπτες σε διαφορετικές τοπία και καταπράσινους κήπους.

henribendelholidaywindows2016_christopherpostlewaite_005-770x513

Henri Bendell

Ο τοίχος της αγάπης του  καλλιτέχνη James Goldcrown διαθέτει μια  τοιχογραφία με ματωμένες καρδιές και ο οποίος μας υπενθυμίζει την  αγάπη που θα πρέπει να μοιράσουμε γύρω μας αυτή την εορταστική περίοδο. Σε αυτό το αβέβαιο πολιτικό κλίμα, είναι ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας επί της διαίρεσης. Είναι πιθανόν να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κατάστημα είναι ακριβώς απέναντι από Trump Tower!

holiday-windows-fortnum-mason-gettyimages-623821350

Fortnum & Mason, London

Η εκστρατεία του upscale υπερκαταστήματος στο   Piccadilly «Μαζί Είμαστε ακόμα καλύτερα” είναι αναμφισβήτητα ο πιο τολμηρός τρόπος για να ενθαρρυνθεί η ευθυμία διακοπών: Το θέμα αναγνωρίζει ρητά Brexit ψήφο-επακόλουθη κίνηση του τρέχοντος έτους ότι θα αποσύρει την Αγγλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, τελικά, τονίζει τη σημασία της συντροφικότητας και της εγκαρδιότητας.

holiday-windows-galeries-lafayette-gettyimages-621795162

Galeries Lafayette, Paris

Αν υπήρχε ένα βραβείο για την εφευρετικότητα, θα πάει χωρίς αμφιβολία στο Galeries Lafayette, του Παρισιού, όπου τα “Αρκτικά Χριστούγεννα” βιτρίνες είναι γεμάτες με αποκόμματα χαρτιού, με τη μορφή των περίπλοκων,  μοτίβων και αριστοτεχνικά κατασκευασμένων origami.

holiday-windows-liberty-london-gettyimages-623821292

Liberty, London

Liberty πολυκατάστημα του Λονδίνου αποφάσισε φέτος να αφαιρέσει  την εστίαση από τις συνηθισμένες upscale προσφορές της, και να τονίσει  τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων με οθόνες παράθυρα αφιερωμένο αποκλειστικά στο «Ο Καρυοθραύστης», ως μέρος της μια αποκλειστική νέα συνεργασία με το βασιλικό Μπαλέτο.

holiday-windows-lord-taylor-gettyimages-622237168

Lord & Taylor, New York City

holiday-windows-macys-gettyimages-624257752

Macy’s, New York City

Το πολυκατάστημα Macy’s μας ξυπνά μνήμες της παιδικής μας ηλικίας  φέτος: Το θέμα του, “Believe“, είναι ένα νεύμα σε αυτές τις κλασικές σκηνές των Χριστουγέννων, όπως ο  ‘Αη Βασίλης να συναρμολογεί  δώρα στο Βόρειο Πόλο, τι σήμαιναν τα Χριστούγεννα για εμάς ως παιδιά, και τονίζει χαρακτηριστικά έννοιες όπως «γιορτάζω», «δίνω» και «αγαπώ».

holiday-windows-printemps-gettyimages-620913698

Printemps, Paris

Πάνω στο Printemps, στη λεωφόρο Haussmann, είναι όλα σχετικά με την περιπέτεια. Η φετινή βιτρίνα αφηγείται την ιστορία  δύο φανταστικών παιδιών, Jules και Violette, που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα μετά το κλείσιμο του χρόνου για τη νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα.

holiday-windows-saks-2-cr-courtesy

Saks Fifth Avenue, New York City

Προετοιμαστείτε για την πανέμορφη βιτρίνα του Saks Fifth Avenue’s , η οποία απεικονίζει το περίφημο μπαλέτο “Καρυοθραύστης”.
holiday-windows-selfridges-gettyimages-623821354

Selfridges, London

Tο πάντα κομψό Selfridges ποτέ δεν μας απογοητεύει με τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του.

holiday-windows-tiffanys-cr-courtesy

Tiffany’s, New York City

Ποιος δεν φαντασιώνεται μια βόλτa στο “Tiffany’s της Νέας Υόρκης τα Χριστούγεννα;”

Αυτή η οθόνη ονομάζεται “Κάνε το κόσμο να λάμψει”” και  σίγουρα θυμίζει τη λάμψη  των κοσμημάτων του  αγαπημένου σας Tiffany’s.

 

Tags : Bloomingdale'schristmas shoppingclothingdressfashionfashion designerfashion trendsGaleries LafayetteHarrodsidesignLibertylondonmacy'snew yorkparisPrintempsSaks Fifth AvenueSelfridgessoutzogloutravelwindow shoppingwoman